Bulkboeks Dag van de Literatuur, donderdag 3 april

Op 3 april aanstaande wordt voor de achtste keer De BulkBoeks Dag van de Literatuur gehouden in de Doelen in Rotterdam. Deze dag is een tweejaarlijks groot literair festival voor leerlingen uit de bovenbouw (tweede fase) van het voortgezet onderwijs. Op deze dag komen circa 6.000 jongeren en 400 leraren Nederlands bijeen om op inspirerende wijze kennis te maken met bekende en minder bekende auteurs en zich zo in ontspannen sfeer voor te bereiden op en te werken aan het samenstellen van hun leesdossier. Naast auteurs zijn ook bekende cabaretiers, acteurs en artiesten aanwezig met optredens, talkshows en theatervoorstellingen, die aansluiten op het werken met het CKV-dossier. Het festival vindt plaats in 10 zalen en podia in de Doelen in Rotterdam en is van 10.00 tot 16.00 uur.

Speciale activiteiten tijdens deze dag:
¢ Aandacht voor de belangrijke rol van de (scenario)schrijver voor het succes van een film onder leiding van filmkenner René Mioch met medewerking van oa. Edwin de Vries, Jean van de Velde, Paulo van Vliet, Marieke van der Pol, Matthijs van Heijningen, Egbert Jan Weeber, Karel Glastra van Loon, Kees van Beijnum en Leon de Winter. Hierbij o.a. aandacht voor de verfilming van De oesters van Nam Kee en De passievrucht.
¢ Verschillende programmas rondom het Boekenweekthema STYX – Leven en dood in de letteren, gepresenteerd door Isa Hoes, waarbij op een luchtige manier aandacht wordt besteed aan o.a. Boudewijn Büch, Willem Elsschot, Willem Frederik Hermans, Gerard Reve en Theo Thijssen.
¢ Een speciale presentatie van circa 30 Nederlandse striptekenaars, die o.a. live digitaal zullen tekenen.
¢ Er zijn optredens van de cabaretgroep Droog Brood (winnaars Wim Sonneveldprijs 2000) en de cabaretier Howard Komproe.

Aanwezige schrijvers
De volgende schrijvers zijn in ieder geval aanwezig:
¢ Kader Abdolah
¢ René Appel
¢ Kees van Beijnum
¢ Abdelkader Benali
¢ Naima El Bezaz
¢ Remco Campert
¢ Adriaan van Dis
¢ Renate Dorrestein
¢ Serge van Duijnhoven
¢ Tom Egbers
¢ Karel Glastra van Loon
¢ Ruben van Gogh
¢ Kristien Hemmerechts
¢ Adriaan Jaeggi
¢ Tom Lanoye
¢ Rick de Leeuw
¢ Tomas Lieske
¢ Huub van der Lubbe
¢ Marcel Möring
¢ Ramsey Nasr
¢ Christine Otten
¢ Connie Palmen
¢ Hagar Peeters
¢ Rascha Peper
¢ Manon Uphoff
¢ Thomas Verbogt
¢ Peter Verhelst
¢ Simon Vinkenoog
¢ Paulo van Vliet
¢ Menno Wigman
¢ Leon de Winter
¢ Nilgün Yerli
¢ Joost Zwagerman

voor meer informatie: http://www.bulkboek.net/bulkboekbus/ – http://www.bulkboek.net/bulkboekbus/sk

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer