2e Dag van de Jonge Jury, woensdag 2 april

Een korte impressie van het programma:

– Auteurs van jeugdboeken treden op in talkshows, lezen voor en signeren.

– Leerlingen krijgen de gelegenheid een auteur te ontmoeten in een persoonlijke, intieme sfeer en in kleine groepjes kunnen zijn hun vragen afvuren.

– Monique Hagen presenteert in een zaal met verwachte en onverwachte gasten afgewisseld met muzikale momenten en frivole literaire festiviteiten.

– In de Grote Zaal zal Yvon Jaspers de volgende personen interviewen over hun visie op jeugdboeken en hun schrijverschap:Bobje Goudsmit, Hans Hagen, Karin Hilterman, Francine Oomen, Carry Slee, Ellen Tijsinger, Edward van de Vendel en Floortje Zwigtman.

– Buiten de zalen worden de rondlopende bezoekers actief bezig gehouden door een bont gezelschap kunstenaars onder wie verhalenvertellers, een kalligraaf, een karikturist, een cartoonist en een tarotkaartlezer. Bij de boekenstand kunnen de boeken worden bekeken of gekocht.

Prijs van de Jonge Jury
Het programma wordt afgesloten met de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury 2003. Deze prijs gaat naar het boek dat volgens de jongeren zelf, het mooiste boek is, dat in 2001 is verschenen. De volgende boeken zijn hiervoor genomineerd:
¢ Jack Didden – Geheime operatie – Uitgeverij Elzenga
¢ Bobje Goudsmit – Waanzinnig verliefd – Uitgeverij Holland
¢ Francine Oomen – Hoe overleef ik mijn eerste zoen? – Holkema & Warendorf, Uitgeverij Unieboek
¢ Carry Slee “ Paniek “ Uitgeverij Prometheus
¢ Simone van der Vlugt “ Jehanne “ Uitgeverij Lemniscaat

LOCATIE EN KOSTEN
De Dag van de Jonge Jury wordt gehouden op woensdag 2 april 2003 van 11.00-15.00 uur in de Doelen te Rotterdam, op 5 minuten loopafstand van het Centraal Station, met een speciale aanrijdroute voor bussen. Vanaf 10:00 uur gaan de deuren open.
Een toegangskaart voor de Dag van de Jonge Jury kost euro 11,00 p.p. inclusief programma.
U kunt uw school met het bestelformulier hieronder aanmelden. Hierop dient u een reële inschatting te vermelden van het aantal leerlingen en begeleiders dat het festival zal bezoeken. Ten behoeve van de indeling verzoeken wij u ook het niveau aan te geven. Bij overtekening kan een maximum worden gesteld aan het aantal kaarten per school.

Jonge Jury
Henri Polaklaan 12-c
1018 CS Amsterdam
tel 020 627 95 49 fax 020 620 79 77
mailto:bulkboek@bulkboek.net – bulkboek@bulkboek.net / sk

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer