Vijf winnaars Dunya Poëzieprijs 2002

Martin Ferdinand (Harold de Boer), Thomas Möhlmann, Bjarne Donderdag, Martijn Benders en Chitra Gajadin. In een goedgevuld Bibliotheektheater werd het publiek vergast op een goedgevuld programma: na een muzikale traktatie uit Irak, een lezing van ddv Gerrit Komrij, de presentatie van het juryrapport en voordrachten van de winnaars betrad een grote stoet Dichters voor Vrede het podium om in dichtvorm protest aan te tekenen tegen het huidige geweld in Irak.

In september 2003 verschijnt bij Stichting Dunya een bundeling gedichten van de winnaars. De presentatie van dit boek zal wederom plaatsvinden in het Bibliotheektheater; het is afwachten of de Dichters voor Vrede er dan weer bij zullen zijn.

(Bron: JHH/Dunya.)

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer