Vijf winnaars Dunya Poëzieprijs 2002

Martin Ferdinand (Harold de Boer), Thomas Möhlmann, Bjarne Donderdag, Martijn Benders en Chitra Gajadin. In een goedgevuld Bibliotheektheater werd het publiek vergast op een goedgevuld programma: na een muzikale traktatie uit Irak, een lezing van ddv Gerrit Komrij, de presentatie van het juryrapport en voordrachten van de winnaars betrad een grote stoet Dichters voor Vrede het podium om in dichtvorm protest aan te tekenen tegen het huidige geweld in Irak.

In september 2003 verschijnt bij Stichting Dunya een bundeling gedichten van de winnaars. De presentatie van dit boek zal wederom plaatsvinden in het Bibliotheektheater; het is afwachten of de Dichters voor Vrede er dan weer bij zullen zijn.

(Bron: JHH/Dunya.)

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer