24 maart 2009

180.000 treinreizigers gratis met de trein met boekenweekgeschenk

Het Boekenweekgeschenk was zondag voor 180.000 treinreizigers tevens hun vervoersbewijs. Dat meldt de NS, hoofdsponsor van de Boekenweek, zondag aan het eind van de middag.

Het was de achtste keer dat reizigers op vertoon van het Boekenweekgeschenk, dit jaar ‘Een tafel vol vlinders’ van Tim Krabbé, gratis door heel Nederland konden reizen. Vorig jaar was het Boekenweekgeschenk ‘De pianoman’ van J. Bernlef voor tweehonderdduizend treinreizigers tevens hun vervoersbewijs.

Naast het gratis reizen werd in de stationshal van Utrecht Centraal ook geschaakt met levende schaakstukken. Hierbij nam schaakliefhebber Krabbé het op tegen grootmeester Hans Böhm. Het schaakspel eindigde in een remise. Treinreizigers konden in de Sprinter van Haarlem naar Utrecht daarnaast tegen Krabbé en Böhm spelen. Deze ‘sprintertjes’ duurden maximaal drie minuten.
(nieuws.nl, NOVUM)

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De kunst van het niets doen reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met leven.

Lees meer