Scandinavische literatuur vertaald in het Nederlands

Wilde aardbeien – een samenwerkingsverband van het Scandinavisch Vertaal- en Informatiebureau Nederland en Skanderbeg book- en webpublishing – zet nieuwe reproductietechnieken en verspreidingsvormen in om goede literatuur uit Scandinavië in Nederlandse vertaling uit te geven. Het gaat om gerenommeerde of veelbelovende auteurs uit Scandinavië die niet door de gevestigde Nederlandse uitgevers worden uitgegeven omdat de auteur te onbekend of het genre te onbemind is en een reguliere uitgave om die reden niet commercieel haalbaar. In de reeks zullen vertalingen verschijnen van Zweedse, Samische, Deense, Noorse, Groenlandse, Finse, IJslandse en Faerøerse auteurs. In eerste instantie gaat het erom een Nederlands publiek te vinden voor hier nog onbekende auteurs.

Verschenen

Inger Edelfeldt.
Zilver

(2003)
(jubileumgeschenk ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van Scandinavisch Vertaal- en Informatiebureau Nederland).
Jan Sonnergaard. Radiator. Stadsverhalen (2003).
188 pag. ISBN 90 76905 142

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer