Harry Mulisch wint Inktaap

De inktaap is een leesbevorderingsproject voor scholieren in de hooste klassen van het middelbaar onderwijs en wordt dit jaar voor de tweede maal georganiseerd. De Inktaap wil jongeren confronteren met de keuze die de jurys van de drie ?grote literaire prijzen in het Nederlandse taalgebied hebben gemaakt: de Gouden Uil, de AKO-Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. Uit hun longlists, shortlists en winnaars worden de vier hoogst gewaardeerde boeken die in het kalenderjaar 2001 zijn verschenen, genomineerd voor de inktaap.

Het Inktaap-project is een initiatief van De Nederlandse Taalunie, het Vlaamse Departement Cultuur, de CANON Cultuurcel van het Vlaamse Departement Onderwijs en de Stichting Lezen. De organisatie is in handen van BulkBoek en Villanella.

Op het forum van inktaap, te vinden op www.inktaap.nl, zijn bijdragen te lezen van jongeren over de genomineerde titels.

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer