Harry Mulisch wint Inktaap

De inktaap is een leesbevorderingsproject voor scholieren in de hooste klassen van het middelbaar onderwijs en wordt dit jaar voor de tweede maal georganiseerd. De Inktaap wil jongeren confronteren met de keuze die de jurys van de drie ?grote literaire prijzen in het Nederlandse taalgebied hebben gemaakt: de Gouden Uil, de AKO-Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. Uit hun longlists, shortlists en winnaars worden de vier hoogst gewaardeerde boeken die in het kalenderjaar 2001 zijn verschenen, genomineerd voor de inktaap.

Het Inktaap-project is een initiatief van De Nederlandse Taalunie, het Vlaamse Departement Cultuur, de CANON Cultuurcel van het Vlaamse Departement Onderwijs en de Stichting Lezen. De organisatie is in handen van BulkBoek en Villanella.

Op het forum van inktaap, te vinden op www.inktaap.nl, zijn bijdragen te lezen van jongeren over de genomineerde titels.

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer