8 september 2010

Hier begint het verhaal – Tobias Wolff

‘Tobias Wolff is de auteur van een klein, maar opmerkelijk oeuvre dat bestaat uit twee bundels memoires, een roman, een novelle en talloze verhalen. In deze verzamelbundel schrijft Tobias Wolff over uiteenlopende zaken als eerste liefdes, het begraven van je moeder, een uit de hand gelopen jachtpartij, over de cynische makelaar die zijn broer uit een religieuze commune komt halen. Wat hij schrijft pakt je bij je nekvel, bezorgt je koude rilling en en laat je niet meer los.

Tobias Wolff (1945) groeide op in het noordwesten van de Verenigde Staten, waar veel van zijn verhalen zich afspelen. Hij studeerde aan de universiteiten van Oxford en Stanford. Zijn verhalen zijn meermalen bekroond, onder meer met The Story Price.

‘Met Updike en Salter behoort hij tot de beste Amerikaanse verhalenvertellers.’  Jan Donkers, NRC Handelsblad
‘Wolff weet je meteen zijn verhalenn in te zuigen.’ Maarten Moll, Het Parool’
Hier begint het verhaal

Auteur: Tobias Wolff
Verschijnt bij: Uitgeverij Atlas (september 2010)
Vertaald door: Guido Golüke
Prijs: € 24,50

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer