Hier begint het verhaal – Tobias Wolff

‘Tobias Wolff is de auteur van een klein, maar opmerkelijk oeuvre dat bestaat uit twee bundels memoires, een roman, een novelle en talloze verhalen. In deze verzamelbundel schrijft Tobias Wolff over uiteenlopende zaken als eerste liefdes, het begraven van je moeder, een uit de hand gelopen jachtpartij, over de cynische makelaar die zijn broer uit een religieuze commune komt halen. Wat hij schrijft pakt je bij je nekvel, bezorgt je koude rilling en en laat je niet meer los.

Tobias Wolff (1945) groeide op in het noordwesten van de Verenigde Staten, waar veel van zijn verhalen zich afspelen. Hij studeerde aan de universiteiten van Oxford en Stanford. Zijn verhalen zijn meermalen bekroond, onder meer met The Story Price.

‘Met Updike en Salter behoort hij tot de beste Amerikaanse verhalenvertellers.’  Jan Donkers, NRC Handelsblad
‘Wolff weet je meteen zijn verhalenn in te zuigen.’ Maarten Moll, Het Parool’
Hier begint het verhaal

Auteur: Tobias Wolff
Verschijnt bij: Uitgeverij Atlas (september 2010)
Vertaald door: Guido Golüke
Prijs: € 24,50

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer